American Cemetery Normandy (Fr)

 

Deze begraafplaats is bijna 70ha groot, en rechthoekig van vorm. De hoofdpaden liggen in de vorm van een Latijns kruis. Binnen, voorbij het bezoekerscentrum, is een half cirkelvormige gedenkteken met een herdenkingstuin en een muur met vermisten aan de achterkant, hetgeen het grootste deel van de oostkant van de begraafplaats beslaat. Aan de westkant, overziet men vanaf het gedenkteken een grote reflecterende vijver, twee vlaggenstokken waaraan de Amerikaanse vlag dagelijks wappert, de grafstenen en de kapel.

Het gedenkteken omvat een half cirkelvormige zuilengalerij wederzijds begrensd door een overkapping met landkaarten en een 7 meter bronzen beeld in het midden. Voorstellend  de "Spirit van de Amerikaanse jeugd oprijzend uit de golven" Op het fundament, direct achter het beeld, zijn twee gebogen tuinpercelen.

Op de binnenmuren van de overkapping zijn kaarten, versierd met gekleurd glazuur, in steen gegraveerd. deze kaarten zijn getiteld: "De landingen op de Normandische kusten en de ontwikkelingen van het bruggenhoofd","Luchtoperaties boven NormandiŽ maart-augustus 1944","de Amfibische landingsoperatie 6 juni 1944"en "Militaire operaties in West-Europa 6 juni 1944 - 8 mei 1945".

Het gebied van de graven bevat 10 percelen, 5 aan iedere kant van de hoofdmuur. Hier zijn de stoffelijke resten van 9387 mannen en vrouwen begraven. 307 van hen zijn onbekend.

 

De architecten van de begraafplaats zijn Harbeson, hough, livingstone en Larson uit Philadelphia, Pensylvania. De bronzen urnen alsook het beeld zijn het werk van Donald de Lue uit Leonardo, New Jersey. De Landschaparchitect is Markley Stevenson eveneens uit Philadelphia. De aanlag van de begraafplaats werden in 1956 voltooid en de inwijdingsceremonie werd op 18 juli van het zelfde jaar gehouden.

 

 

Normandy Cemetery Visitor center, Officieel geopend in 2007.

(Click on photo for more....)

 

 

Oude Foto's van Begraafplaats........

Top